Massage

Aanraking is een biologische behoefte, een tekort aan aanraking leidt op den duur tot een slechtere kwaliteit van leven

Klassieke Therapeutische Massage

Therapeutische massage is een massage waarin de kennis van de westerse gezondheidszorg en de oosterse filosofie een belangrijke rol speelt. De mens is hierin een dynamische geheel van lichaam en geest.

Er kunnen verschillende doelen nagestreefd worden met behulp van massage: Bevordering van de bloedcirculatie Bevordering van de afvoer van vocht en afvalstoffen Algehele of locale ontspanning/stimulering/activering Bestrijden van spierverhardingen, spierpijn en spierkramp Bestrijden van vermoeidheid en spanningen (stress)

Segmentale Massage

Onze wervelkolom is opgebouwd uit diverse segmenten. Vanuit elk segment sturen zenuwvezels een orgaan, spieren, botten en huid aan. Wanneer in bijvoorbeeld één van de organen of een spiergroep een afwijking ontstaat, zal dit na verloop van tijd invloed hebben op andere onderdelen in hetzelfde segment (reflexzone).

Bij een storing in de maag zullen de spieren die door hetzelfde segment worden aangestuurd geprikkeld worden. Er ontstaat hierdoor een hogere spanning in de spieren. Houdt deze verhoogde spanning te lang aan, dan zullen er in de spieren stofwisselingsproblemen optreden met als gevolg spierpijn of ontstekingen.

In het menselijke lichaam bestaan structuren die allemaal met elkaar in verband staan vanuit het zenuwstelsel, dit wordt een “metameer” genoemd. Een metameer bestaat uit een ruggenmergsegment, een ruggenmergszenuw, een inwendig orgaan, één of meer spieren, één of meer botten en een huidzone.

Binnen een metameer kunnen de verschillende onderdelen elkaar gemakkelijk beïnvloeden. Als bijv. een orgaan (maag) verstoord is kun je dit vaak in de desbetreffende huidzone waarnemen. De huid kan dan verkleefd of pijnlijk zijn. Mochten klachten langer aanwezig zijn, dan is de kans groot dat verschillende metameren elkaar beïnvloeden, met als gevolg dat de klachten zich uitbreiden.

De Symptomen

Symptomen die een aanwijzing kunnen zijn voor afwijkingen in een reflexzone zijn o.a.:

Pijn in huidgedeeltes
Verhoogt bloed en lymfestelsel
Afwijkende spanning in spieren
Tenderpoints en triggerpoints (kleine pijnlijke plekjes met of zonder uitstraling)
Algemene pijn in de spieren
Pijn in organen
Slecht functionerende organen

Hot Stone Massage

Niets is heerlijker dan deze massage. Het werkt super ontspannend en bovendien zeer herstellend voor het lichaam. Nog nooit heb je je zo heerlijk gevoeld als na een Hot Stone massage.

Hot Stone massage is een gecombineerde vorm van intuïtieve massage, thermotherapie en aromatherapie. De massage heeft een diepe ontspannende en helende werking.

Voor zowel de Hot Stone als ook de Kruidenstempel Massage kunt U kiezen uit:

Nek, Schouder, Rugmassage
Gehele achterkant

De Werking

De werking van Hot Stone massage:

Verhoogt bloed en lymfestelsel
Bevordert transpiratie omdat het ontgiftingsproces van het lichaam wordt versterkt
Verbetert het spieren- en bottenstelsel
Vermindert en verdooft zenuwpijn
Spijsverteringsproces wordt verbeterd
Hormonen raken in balans
Het hele lichaam wordt aangezet om nieuwe cellen aan te maken en te herstellen
Hot Stone Massage is vooral geschikt voor mensen met:

Spier en of zenuwpijnen
Rug en of nekpijn
Hoofdpijn
Een slechte doorbloeding
Luchtwegaandoeningen
Een burn-out of algemene moeheid en zwakte voelen
Gewoon eens lekker hun lichaam willen vertroetelen en relaxen

Stoelshiatsu

Heb je niet veel tijd maar wil je toch even ontspannen? Kies dan voor een stoelmassage. Deze duurt slechts 15 minuten, en toch voel je je daarna ontspannen en vitaal, klaar om er opnieuw tegenaan te gaan. Het is wetenschappelijk bewezen dat de concentratie en alertheid van personen die regelmatig deze stoelmassage ontvangen met 50% toeneemt.

Andere testen hebben aangetoond dat deze massage een positieve invloed heeft op het humeur en de fysieke conditie. Daarnaast stimuleert deze massage de bloedsomloop en vermindert zij spanning en stijfheid van spieren. Deze massage vindt haar oorsprong in de traditionele Japanse acupressuur.

Hoofd, nek, schouders, rug, armen en handen – plekken in je lichaam die het meest te lijden hebben van stress of een verkeerde houding, worden gemasseerd terwijl je op een ergonomische stoel zit.
Een stoel die enkel al door de manier waarop je erop zit, uitnodigt tot ontspanning.

Voetreflexzone-therapie

Een voetreflexzone is een plaats op de voet waar een orgaan dat zich elders in het lichaam bevindt, geprojecteerd wordt. Een lichamelijke klacht wordt vaak in meerdere “zones” geprojecteerd. Door deze “zones” te masseren kunnen de lichamelijke klachten verdwijnen.

De voetreflexzone

Een voetreflexzone is een plaats op de voet waar een orgaan dat zich elders in het lichaam bevindt, geprojecteerd wordt. Een lichamelijke klacht wordt vaak in meerdere “zones” geprojecteerd. Door deze “zones” te masseren kunnen de lichamelijke klachten verdwijnen.

Om het geheel van reflexzones visueel te maken kan je ook zeggen dat wanneer je een zijaanzicht van een voet met daaraan het been voorstelt, je een zittend mens ziet.
De tenen: het hoofd en de nek, daarna de romp en op het onderbeen, tot ongeveer een handbreedte boven het enkelgewricht de reflexzones van de onderste ledematen. Deze reflexzones op het onderbeen behoren tot de indirecte reflexzones.

Wat niet mogelijk is, is het stellen van een diagnose aan de voet. Pijn of afwijkingen van de huid betekenen niet dat er een slecht functionerend orgaan op de overeenkomstige reflexzone is. De enige diagnose die aan de voet gesteld kan worden is die welke de voet zelf aan gaat. Bijvoorbeeld wanneer iemand een middenvoetbeentje heeft gebroken omdat er een paard op heeft gestaan.

In de eerste plaats is het de bedoeling dat een massage vooral ontspannen werkt. Misschien is het wel zo dat 80% van al onze klachten wordt veroorzaakt door stress. Door het ontspannen, zowel lichamelijk als geestelijk, kunnen veel klachten verdwijnen. Voetreflexzone-therapie is een behandelmethode die goed kan worden ingezet bij het bestrijden van pijn. Een leuke bijkomstigheid van voetreflexzone- therapie is dat deze massage goed te combineren valt met andere vormen van massage-therapie.